lauantai 26. maaliskuuta 2011

Huh hellettä ja kauhistus kiirettä!

Pariisin kevät meni aika nopeasti ohi, sillä nyt voi jo sanoa, että kun elohopea pamppailee 20 asteen tuntumassa, on tämä suomalaiselle kuin kesä! Eilen juhlistimmekin aurinkoista perjantaita piknikillä Sacre-Coeurin portailla. Suuntasimme aamupäivällä kohti Pigallen Carrefouria ja nappasimme mukaamme kaikkea ihanaa naposteltavaa. Ranskalaisissa kaupoissa hyvää on se, että jokaisesta piknikille sopivasta ruuasta on tehty matkakoko. Täytimme ostoskorin chorizolla, ciabattalla, croissanteilla, viikunahillolla, erilaisilla juustoilla ja pikkusuolaisilla sekä tietysti mansikoilla ja kuohuviinillä. Oli hieman erilaista tehdä ryhmätyötä tällaisissa puitteissa kuin koti-yliopiston työtilassa :) Illalla siirryimme viettämään erään suomalaisen synttäreitä Bastillen alueelle herttaiseen pikkubistroon ja sieltä otimme taksin toisiin juhliin Porte de Saint Oueniin. Sieltä olikin sitten hyvä kävellä myöhemmin kotiin. 

Elo Ranskassa on viimein käynyt jo helpon tuntuiseksi. Suurin koti-ikävä on selätetty ja Pariisi alkaa viimein tuntua kodilta. Tähän ehkä vaikuttaa se, että lukukausi on tällä hetkellä puolivälissä, joten midterm -kokeita ja ryhmätöitä alkaa kasaantua ruuhkaksi asti. On hassu ajatella, että kesäkuun puoliväli, jolloin vaihtoni loppuu, ei enää olekaan niin kaukana, sillä vaikeimpina aikoina täällä on tuntunut siltä, ettei tämä lopu koskaan :D 


Vaikka lukukausi on verrattain lyhyt, on koulullamme kuitenkin kaksi viikon lomaa. Jälkimmäinen niistä osuu pääsiäisviikkoa edeltävälle viikolle, joten mikä olisikaan mukavampaa kuin lähteä pikku lomalle! Varasimme toissapäivänä lennot Sevillaan yhdessä espanjalaisen ja kanadalaisen kanssa. Lähdemme viettämään viisipäiväisen rentoutusloman Espanjan aurinkoon ja mikä parasta, asumme espanjalaisen eli Gracian vanhempien luona koko ajan. En muuten olisi niin innoissani, mutta koska omat vanhempani ovat olleet aina innokkaita espanjalaisen ruokakulttuurin vaalijoita, on mukava mennä opettelemaan, kuinka aito espanjalainen kokkaa kotioloissa paellaa, calamares a la romania, aliolia ja patatas fritasia. Upeaa, mahtavaa.

Mutta vaikka espanjalainen keittiö on tuleva tutuksi aivan muutaman viikon sisällä, niin kouluni tekee kyllä kaikkensa, että ranskalainen ruokakulttuuri tulisi tutuksi opiskelijoille; ensi viikolla järjestetään jonkun kokkauskoulun tiloissa suklaailta, jossa valmistetaan suklaakakkuja, tehdään suklaafondueta ja maistellaan erilaisia suklaita. Ah, ihanaa! 

Koulu on muutenkin petrannut nyt vaihto-opiskelijoiden viihtymisen saralla. Torstaina kävimme musee d'Orsayssa erään opettajamme johdolla, joka on entinen opas. En muista, milloin viimeksi olisin saanut näin kattavan, kolmetuntisen taideähkyn. Myönnettäköön, että 15 minuuttia jokaisen taulun tai veistoksen edessä alkoi tuntua loppua kohden hieman pitkähköltä, mutta then again, tiedänpäs nyt, että kenen taidemaalarin tyttöystävä vaihtoi lennosta toiseen maalariin ja miten se vaikutti mihinkin hänen teokseensa. Seuraavana turistikierroskohteena on kierros oopperaan, jota odotan aivan innolla. Pääsemme kuulemma paikkoihin, joihin ei normaalisti pääsisi. Vielä upeampaa ja mahtavaa! Pisteet siis koululle oppilaidensa kultturellista sivistämisestä! =)

Sivistystä on luvassa tänäänkin, sillä tapaan erään viulistin, jonka kanssa menemme katsomaan St Germain de Presin kirkkoon katsomaan viulukonserttia. Odotan innolla, sillä en ole melkein nyt kahteen kuukauteen soittanut itse kunnolla mitään soitinta, saatika kerinnyt vielä eksplooraamaan klassisen musiikin tarjontaa Pariisissa. 

Ensi viikolla olisi tarkoitus tavata yksi suomalainen laulajatyttö, jonka kanssa mietimme yön tunteina perustavamme duon ja alkaa ravintolamuusikoiksi :) No, jää nähtäväksi, miten käy, mutta tulipahan ainakin suunniteltua!

Nyt on taas vaihteeksi hoppu, eihän kirkkoon sovi mennä myöhässä. Kultturellia viikonloppua kaikille! =) 

2 kommenttia:

  1. Voi, elämä Pariisissa kuulostaa tällä hetkellä ihanalta! <3 Laitapa sieltä tarkempia bistro- yms. suosituksia osoitteineen, kun käyt kivoissa paikoissa! Jäi mm. tuo Bastillen herttainen pikkubistro kiinnostamaan... :)

    VastaaPoista
  2. Erittäin hyvä idea! Sitten kun aina muistaisi jälkeenpäin vielä kadunnimet, niin olisi ehdottomasti plussaa :) Mutta minäpäs alan rustailemaan niitä ylös. Parin viikon päästä olisi tarkoitus mennä kokeilemaan kuulemma erittäin hyvässä maineessa olevaa "ei turisti"-pihviravintolaa, jossa tarjoillaan vain yhtä annosta :)

    VastaaPoista